Відпочинок – це запорука Вашого здоров’я.

Як можна продуктивно використати час на канікулах (у відпустці)?

1.Канікули для відпочинку

Провідна ідея канікул – це час для відновлення ресурсів. 

Щоб бути продуктивним: потрібно відпочивати. Згадайте свій смартфон. Скільки часу він працюватиме без підзарядки? Так само й людині потрібен постійний відпочинок для відновлення ресурсного стану. Відпочинок на канікулах – це підзарядка “Вашого особистісного power bank”, ресурс котрого допомагатиме надалі.

2. Канікули для розвитку

Якщо Ви відчуваєте, що відпочили, маєте вільний час на канікулах, тоді спробуйте його направити на розвиток. Може Ви давно планували пройти курси надання домедичної допомоги, а може відкладали відвідання мовного клубу? Канікули – це можливість для опанування нових гнучких навичок (soft skills). 

3. Канікули для спілкування

Може бути так, що Ви давно не спілкувалися чи не проводили час з близькими або друзями. Канікули – саме той час, коли не потрібно планувати зустріч на через 3 понеділки між 15 та 17 годиною. Напишіть чи зателефонуйте найдорожчим, зараз дуже важливо чути голос близьких. 

4. Канікули для волонтерства

Якщо відчуваєте, що достатньо відпочили, що маєте щире бажання, а також сили, тоді можете волонтерити. 

Волонтери – це рушійна сила, що наближає нашу країну до мирного життя. Однак, варто розуміти, що волонтерство – це складна діяльність, що потребує багато сил, енергії, часу, емоційного включення. Іноді волонтерство може призвести до виникнення емоційного вигорання. Отож, важливо прислухатися до себе, власних можливостей, потреб та бажань. 

5. Канікули для хобі

Згадайте про свої улюблені заняття, що надихають, допомагають розслабитися, дарують приємні емоції. Може давно не грали на музичному інструменті, чи не малювали, чи не читали. Саме час приділити увагу хобі.

6. Канікули для перемикання

Якщо увесь час проводити за збором інформації, годинами переглядати значну кількість інформаційних джерел, то це може негативно вплинути на Ваш емоційний та фізичний стан. Задля збереження власного здоров’я потрібно перемикати фокус уваги на щось більш нейтральне та позитивне. 


Короткий перелік активностей, які можна реалізувати для переключення: 

Важливо! Запропоновані активності можуть бути реалізовані лише у випадку перебування в безпеці. Дотримуйтеся правил особистої безпеки, проходьте до укриття в разі оголошення повітряної тривоги, не нехтуйте правилами. 

• Влаштуйте пікнік з друзями.

• Відвідайте парк. 

• Завітайте до музею чи на виставку. 

• Пограйте в настільні ігри. 

• Додайте фізичного навантаження (пробіжки, велопрогулянки).

• Помедитуйте.

• Приготуйте смачний обід або з’їжте щось смачне а кав’ярні.

• Організуйте посиденьки на кухні. 

• Влаштуйте прибирання вдома, наведіть лад у речах. 

Вдалого Вам відпочинку! Бережіть себе 😊


Сподобалась стаття? Бажаєте поділитится враженнями, покритикувати або запропонувати тему для розгляду? Пишіть нам до нашого боту @qa_sss_bot, нам дійсно важлива ваша думка і спостереження.

Із засобами і методами впливу на нашу свідомість ми будемо вас знайомити у наших подальших телеграфах. Долучайтеся до обговорень 😉


Статтю підготувала: Інкіна Софія
Більше цікавих статей та івентів на нашому каналі в
Telegram, YouTube, зворотний зв’язок – @qa_sss_bot

#ДНВР #студентська_соціальна_служба

Задайте своє питання!

 

[contact-form-7 id=”36″ title=”Контактная форма 1″]

×