Або “Хто такий цей спати і чому я постійно його хочу?”December 06, 2020

Наразі студенти та викладачі живуть за особливим режимом, до якого нас змусило дистанційне навчання. Ми розуміємо, що ви постійно онлайн, адже цього потребують умови, але чи знаємо ми повною мірою небезпеку подібного способу життя? Саме тому розповімо, що слід розуміти про небезпеку недосипу та як нам вийти з цієї ситуації.

Я люблю спати: це приємно і абсолютно безпечно для здоров’я. Фран Лебовіц

Якщо серйозно, то, по-перше, нестача сну викликає затримки у процесі мислення. Тобто простіше —  ви тормозите. Це дійсно буде заважати навіть у повсякденних справах типу зварити собі чаю, адже помішувати його ручкою не надто корисно.

По-друге, сподіваємося, що ви розумієте наскільки нестача сну погіршує пам’ять. А якщо детальніше, то впродовж дня ми записуємо у мозок інформацію у короткострокову пам’ять. І лише уві сні наш мозок переносить все в довгострокову пам’ять, тому повір — краще поспати перед екзаменом і зранку довчити, ніж заводити себе у куток неуважністю.

На нашу думку, найгірший наслідок нічного життя —  це погіршення швидкості реакції. Адже кожного дня, навіть на карантині, ми контактуємо зі світом і не виключено, що вам потрібно буде відреагувати на транспорт або на падаючий телефон. Шанс швидкої дії з вашої сторони мінімізується із втомою.

І остання вагома причина все ж таки лягти раніше замість залипання у пабліках — це страждання вашого організму. Недостатня кількість сну призводить до зношування кровоносних судин. Підвищується ризик розвитку інфаркту та гіпертонії. Проблема також у тому, що навіть якщо ви чудово харчуєтеся, займаєтеся спортом або приймаєте вітаміни —  це не врятує вас від потреби нормального сну.

Саме тому радимо вам ставити у пріоритет свій сон та здоров’я. Ми вважаємо, що якість вашого життя важливіша за все інше. З любов’ю радимо сайт, що розрахує о якій годині варто лягти спати, аби прокинутися о потрібній годині та почуватися добре.

Також сайт з мурчанням котика для того, щоб заснути :3

Або ще ось такий калькулятор сну:

Всі посилання у виділеному тексті

Нагадуємо, що для підлітків 16 років рекомендовано 9-10 годин сну, а для дорослих 7-8 годин. Проте вам слід самим максимально добре розуміти свій стан та потреби у сні.

Соцслужба в телеграм | фейсбук | інстаграм

Діліться темами, про які вам буде цікаво дізнатися більше в бот соц.служби

Задайте своє питання!

 

[contact-form-7 id=”36″ title=”Контактная форма 1″]

×