Почнемо з термінології.

Що таке фашизм? Це — ідеологія, яка стверджує виняткову перевагу однієї нації, заперечення демократії та застосування насильства і терору для придушення будь-яких форм інакомислення. При цьому війна виправдовується як засіб розв’язання проблем.

Супутниками фашизму, як правило, бувають расизм і антисемітизм. 

Під расизмом розуміють нетерпимість до представників інших рас, стверджуючи про їх фізичну та розумову нерівноцінність.  

Антисемітизм — це  нетерпимість до представників єврейської національності, як до етнічної та релігійної групи. Голокост — яскравий приклад того, до чого може призвести політика переваги однієї нації над іншими.


Починаючи з 1995 року міжнародна мережа проти расизму United координує загальноєвропейську кампанію 9 листопада, іменовану Міжнародним днем ​​проти фашизму, расизму та антисемітизму. Дата встановлена ​​в пам’ять одних з наймасовіших єврейських погромів, що сталися в Німеччині в ніч з 9 на 10 листопада 1938 року, “Ніч розбитих вітрин” або “Кришталева ніч”. Вони були спровоковані акцією влади Третього Рейху, яка підштовхнула країну до остаточного розв’язання єврейського питання, що слугувало початком Голокосту.

Компанія United має два напрями дії. Одна частина спрямована на підтримку пам’яті про жертви погрому, жертви Голокосту і фашизму і протягом всієї історії. Інша частина орієнтована на сучасні проблеми расизму, антисемітизму і неофашизму.

Розповідаючи про злочини нацизму, ми попереджаємо сьогоднішнє покоління молодих людей про те, яким може стати майбутнє, якщо вчасно не сказати: “Ніколи знову!”, у відповідь тим, хто пропонує обмежити права однієї групи людей тільки тому, що вони чимось відрізняються.

Треба вчитись на помилках минулого і не допускати їх повторення у майбутньому.

ВСПР – ССС


Соцслужба в телеграм | фейсбук | інстаграм
Діліться темами, про які вам буде цікаво дізнатися більше в бот соц.служби

Задайте своє питання!

 

[contact-form-7 id=”36″ title=”Контактная форма 1″]

×