Що ж таке «адаптація»?

Адаптація – це процес пристосування людини до певних умов життєдіяльності. Коли людина потрапляє до нових умов, їй потрібен деякий час, аби звикнути до змін. Щоб дещо полегшити цей процес, посприяти кращій адаптації, варто звернути увагу на такі моменти: 

– Проінформованість

Звісно, круто, коли турботливий/а староста надішле всю інформацію, але не чекайте, що вам все «подадуть на тарілочці». Долучіться до інформаційних спільнот КПІ, де ви зможете знайти безліч корисної інформації, а також матимете можливість поставити запитання. Не соромтеся перезапитати, уточнити, бо лише запитуючи, отримаєте відповідь. Вас ніхто засуджувати не буде, всі колись були першокурсниками, тому дуже добре вас розуміють.

– Участь у студентському житті.

Активна участь у житті вашої студентської групи допоможе вам краще роззнайомитися з одногрупниками, знайти «точки перетину», спільні інтереси, i, можливо, зустріти вірних друзів та кохану людину. Щоб налагодити ефективну взаємодію просто будьте собою. Висловлюйте власну думку, не мовчіть, але робіть це без агресії, без намагання комусь довести неправильність їхніх поглядів на життя. Допомагайте, надавайте підтримку товаришам, якщо вони цього справді потребують, але не забувайте, що краще дати людині вудочку й показати як ловити рибу, ніж дати їй спійману рибу. 

Можете також долучитися до студентських спільнот, стати волонтером.  

– Планування власної діяльності.

Дуже корисним стане тайм-менеджмент, тобто розподіл свого часу. Спробуйте почати вести щоденник-планер, записувати туди і пари за розкладом, і заплановані події та зустрічі, вказуючи не лише дати, а й час.
Якщо не хочеться «заморочуватися» з паперовим варіантом, то використовуйте для цього можливості ваших гаджетів. Існує купа безкоштовних додатків, що допоможать згрупувати ващі справи та завчасно нагадати про них.

– Навчання.

Можливо це і звучить банально, але – навчайтеся. До університету ви прийшли аби отримати освіту, знання, життєвий досвід. Великим «+» навчання в університеті є спрямованість на вашу майбутню спеціальність. Тобто вже не доведеться відсиджувати ті 45 хвилин надзвичайно нудного, нецікавого предмету, який, скоріш за все, не знадобиться.    

– Психологічна допомога.

Якщо відчуваєте потребу у взаємодії з психологом, можете записатися на консультацію. Пам’ятайте, що ви не самі, і з кожної ситуації можна знайти вихід.

Наприкінці хочу побажати вам подолати на своєму шляху всі перешкоди і негаразди. Нехай студентські роки стануть для вас щасливими і сповненими веселих пригод.

Задайте своє питання!

 

[contact-form-7 id=”36″ title=”Контактная форма 1″]

×