Шановні студенти! Запрошуємо Вас на навчання до Норвегії!

Ви маєте можливість навчатися на магістратурі в Gjоvik University College в Норвегії протягом весіннього семестру за напрямом «Медіа-технології» та «Інформаційна безпека»! Навчальний семестр триває з 9-го січня по 15-е червня 2012 року. Критерії відбору: високий академічний бал; знання англійської мови.

Кінцевий термін конкурсу — 7 жовтня 2011 року

Додаткова інформація:

Відділ академічної мобільності НТУУ «КПІ»

Тел.: +38 044 454 99 55

Факс: +38 044 456 36 17

e-mail: vam@kpi.ua

Деякі факти про Норвегію

Королівство Норвегія —   Норвегія — найпівнічніша країна Європи. Слово «Норвегія» в перекладі означає «шлях на північ». 1/3 країни лежить на північ від Північного полярного кола, де сонце з травня по липень майже не заходить за горизонт. У середині зими на крайній півночі майже всю добу триває полярна ніч, а на півдні світловий день триває усього декілька годин.

Загальна інформація:

Столиця — Осло

Площа — 385 155 км²

Населення — 4 721 600  осіб

Офіційна мова — норвезька

Грошова одиниця — норвезька крона

Географічне положення:  держава у Північній Європі, в західній частині Скандинавського п-ова. Межує зі Швецією, Фінляндією та РФ.

Норвегія — найпівнічніша країна Європи. Слово «Норвегія» в перекладі означає «шлях на північ». 1/3 країни лежить на північ від Північного полярного кола, де сонце з травня по липень майже не заходить за горизонт. У середині зими на крайній півночі майже всю добу триває полярна ніч, а на півдні світловий день триває усього декілька годин.

Норвегія займає західну, гірську частину Скандинавського п-ова. Це велика брила, складена переважно гранітами і гнейсами з сильно перетнутим рельєфом. Брила асиметрично піднята на захід, в результаті східні схили (в основному на території Швеції) більш пологі і довгі, а західні, звернені до Атлантичного океану, дуже круті і короткі.

Клімат: країни помірний, на півночі — субарктичний, в прибережних районах — океанічний (зима м’яка, літо прохолодне).

Кухня: визначена, передусім, природними умовами. Протяжність Норвегії від 57 до 71 градусу північної довготи обумовила особливості і традиції норвезької кухні. Ці особливості відрізняються в різних регіонах Норвегії. Адже на півдні країни вирощування сільськогосподарської продукції триває 190 днів на рік, у той час як в горах і на півночі — лише 100. Іншими словами, якщо на півдні країни починається сезон сільськогосподарських робіт, то на півночі ще лежить сніг. Коротке літо і короткий сезон випасу худоби зумовили необхідність у різних видах заготівлі м'ясних і рибних продуктів: засушення, соління, приготування пресервів. У норвезькій кухні використовуються, як правило, ті продукти, які можуть зберігатися протягом тривалої зими. Це і лежить в основі національних традицій норвезької кухні.ТИПОВІ НОРВЕЗЬКІ СТРАВИ: лютефікс, суппо — норвежські, сьеаманс  — біфф (мясо по-флотські).